Zomer....

02-07-2012 07:33

Nog een dikke  week en dan begint de zomervakantie in Midden Nederland. Iedereen heeft zijn/haar plannen gemaakt en reuze veel zin in een paar weken lekker luieren of een actieve reis. Gelukkig heeft iedereen op tijd de planning doorgegeven aan de roeicommissie en daaruit blijkt dat we misschien nét wekelijks een sloep vol kunnen krijgen om de trainingen mee te roeien.

Het hangt erom: met minder dan 7 roei(st)ers en een beetje tegenwind komt onze Dwars in den Weg niet meer vooruit. We beslissen komende week over het zomerschema en al dan niet een zomerreces . Er is sinds kort ook weer animo van mensen die wel eens willen proef roeien!

Afgelopen week is de selectie van de roei(st)ers bekend gemaakt voor de VMS: Annette, Yvonne en Sjaak hebben flink zitten prakkiseren wie op welke plek moest zitten. Maar iedereen is blij met zijn/haar plekje aan BB of SB: Wouter, Rens, Annette, Lucienne, Melinda, Marco, Hans, Piet, Virginia, Paul (ikzelf) en natuurlijk Sjaak onze coach. Nanette als reserve. Wat een team! Ja, mannen en vrouwen vinden we wel zo gezellig en we zijn het zo gewend. Misschien  moeten we tijdens de wedstrijd slagroeiers Rens en Marco wel aflossen: uit de trainingen blijkt dat dit een zwaar baantje is. De slagriemen zijn extra lang en erg zwaar. Wisselen tijdens een wedstrijd? Kost dat dan geen tijd en snelheid, denk je? Ja, uhh, maar onze slagroeiers moeten nog langer mee dan 15 september…

Aan de andere kant wordt er gediscussieerd over eten en drinken tijdens de wedstrijd. Moeten we niet van die flesjes met zo’n slangetje? Mwaah, veel te fanatiek, zegt de één. Best handig zegt de ander. Het hoort bij de overwegingen van het ontgroeningsproces zullen we maar zeggen.

 

We willen natuurlijk graag goed voor de dag komen. Rob en Sjaak hebben flink aan Dwars in den Weg geklust. Een deel van de vlonder en zitbanken was erg rot en nu vervangen door nieuwe planken. Ook hebben we nu een vlaggenstok met driekleur. Later zal hieraan de vlag van Herkingen wapperen.

Dan is er nog de veiligheidsuitrusting, het transport naar het Veerse Meer, de catering en het overnachten, sponsoring en niet in de laatste plaats: de verlichting van de sloep en uitdossing voor de Flower Power –tocht. We hebben nog wel wat te doen. Maar het belangrijkste: we gaan het allemaal steeds leuker vinden! Ook tijdens de trainingen van 2 uur en 15 minuten waarin we 14 km roeien.  En daar gaat het om.

Groet,

Paul Matthijssen

Voorzitter Roeivereniging Gelias

 

 

Terug

Doorzoek de website

© 2008 - 2019 Veerse Meer Sloepenrace

Veerse Meer Sloepenrace