Sloeproeien voor Kevin!

 
31 augustus 2013: Meters maken voor Duchenne Spierdystrofie
 
Ga voor de foto's naar Flickr of Facebook
 
 
 
 
 
De eindstand is € 10.211,23 

(opgehaald via geef.nl, plus de reeds toegezegde bedragen!)

Sinds begin dit jaar is bij Kevin (bijna 3 jaar) de ziekte Duchenne Spierdystrofie vastgesteld. Dit betekent dat zijn spieren langzaam zullen afbreken en hij vroegtijdig in een rolstoel terecht zal komen. Vervolgens neemt snel de arm kracht en functionaliteit af. In de daarop volgende fase ontstaan ademhalingsproblemen en is zelfs beademing nodig. Ook de hartspier wordt steeds zwakker bij deze ziekte. Zonder hulp van een geneesmiddel zullen kinderen met deze ziekte dan ook niet oud worden en daarom is er veel geld nodig om het onderzoek naar dit geneesmiddel te versnellen. De stichting Duchenne Parent Project is een stichting van ouders met kinderen met Duchenne. Met deze stichting wordt geld ingezameld voor onderzoek om medicijnen te ontwikkelen voor deze ziekte om te kunnen behandelen of zelfs genezen. (zie ook: https://www.duchenne.nl/).

 
Vrienden van Kevin wilden graag voor hem en uiteraard voor alle andere Duchenne kinderen zoveel mogelijk geld inzamelen voor deze Stichting door middel van het maken van “meters voor Duchenne”. (zie voorgaande acties voor Kevin en zijn lotgenoten op: https://www.metersvoorduchenne.nl/).
 
Om de strijd aan te gaan tegen Duchenne hebben ze zaterdag 31 augustus het 17 km lange parcours van de officiële Veerse Meer Race geroeid in een 8-persoons wedstrijdsloep! Team Seahorse roeide mee met de mannen. In een supertijd van 2,5 uur volbrachten ze de zware 17 kilometers. De straffe wind maakte de tocht extra zwaar. Diverse donaties op de dag zelf zorgden voor een nieuwe tussenstand van € 8.000,- waarop de doel is bijgesteld naar boven. De actie stopte 25 oktober met een schitterende eindstand van € 9.788,77!!
 
Zowel de fotografe Marcelle Davidse als OCEANWIDE S.a.S. doneerden vervolgens € 211,23 om het bedrag op een mooi afgerond € 10.000,- te krijgen, zodat we definitieve eindstand nu € 10.211,23 is geworden!!
 
 
De 8 roeiers: Rick van Weverwijk, Erwin de Boer, Mark Verspui, Alfred Boterblom, Ronald Zevenbergen, Sander Nieuwenhuis, Jarno Wijnans en Wilbert Beilsma
 
 
 
 
Iedereen ontzettend bedankt voor de steun!! 
 
Naast de vele donateurs waren er ook bedrijven die ons sponsorden! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Met dank aan…
 
  • Marc Beerens, voorzitter van de Stichting Wilde Mossels en organisator van de Veerse Meer Race, voor het beschikbaar stellen van de Sloep ‘de Noordhoek’ inclusief zichzelf als stuurman voor een veilige vaart door de woeste baren van het Veerse meer!
  • De Paardekreek, voor het beschikbaar stellen van accommodatie voor overnachtingen!
  • Marcelle Davidse (www.wierfotografie.nl), ze zal op 31 augustus een fotoreportage maken!
  • team Seahorse
  • sloeproeienNL, voor het plaatsen van een item op de site, en verspreiding via de Social media!

 

Doorzoek de website

© 2008 - 2019 Veerse Meer Sloepenrace

Veerse Meer Sloepenrace