INTERVIEW MET BLAZIEN DE LOOFF VAN DRIJF-KRACHT

Sinds dit jaar hebben we De Veerse Meerrace in een compleet nieuw jasje gestoken en daar zijn we natuurlijk supertrots op en blij mee! Dit hebben we kunnen realiseren door de inzet van het Kortgeense arbeidsbemiddeling bureau Drijf-Kracht. Maar wat is Drijf-Kracht nu precies en wie is het gezicht achter dit prachtige bedrijf? De Veerse Meerrace ging in gesprek met de eigenaresse van Drijf-Kracht: Blazien de Looff.

Wie is Blazien?

“Ik ben Blazien de Looff. Mijn voornaam verraadt het al; geboren Zeeuwse met een speciale liefde voor Peeland (Noord-Beveland). Ik woon samen met mijn vriend, twee dochters en hond in Kortgene aan het Veerse Meer. Ik heb ruim 25 jaar ervaring in arbeidsbemiddeling en werk inmiddels 7 jaar met veel plezier als zelfstandige aan mijn bedrijf Drijf-Kracht.”

Wat doet Drijf-Kracht?

“Is Drijfkracht een werving & selectiebureau? Niet zomaar een! We zoeken actief drijvende krachten met persoonlijke kwaliteiten. Om te zijn wie je bent en invulling te geven aan de ambities die je hebt, moet je weten wat je gelukkig maakt. Om zo op je werk goed in je vel te zitten en (dus) optimaal te presteren.


Drijf-Kracht brengt ze samen: die gedreven mensen die elkaar versterken in hun werkgeluk.

Naast recruitment bieden we loopbaan coaching en verzorgen we workshops, programma’s gericht op het vergroten van werkgeluk en duurzame inzetbaarheid van medewerkers op de werkvloer.”

Hoe onderscheid Drijf-Kracht zich ten opzichte van de rest van de markt?

“We bemiddelen Zeeuws potentieel en Potentieel Zeeuwen naar banen vanaf MBO+ niveau bij (MKB) bedrijven binnen verschillende sectoren in de regio Zeeland. Vaak gaat het daarbij om managementfuncties. Altijd met oog voor de persoonlijke drijfkrachten van de kandidaat en de kernwaarden van een bedrijf. Werkend vanuit de 5 domeinen van geluk.”

Wat is je motto?

“Geluk is om te delen, dan pas is het echt geluk(t).”

Hoe kom je aan de naam Drijf-Kracht?

“Drijf-Kracht staat voor de kracht die iemand drijft, de intrinsieke motivatie om in beweging te komen vanuit je persoonlijke kernwaarden. Het gaat over de energie, fut en pit van een persoon. Het is een synoniem voor ziel (hart, kern, spil, en spirit).
Maar het slaat ook op de verbinding met het motto van de regio Zeeland. Drijf-Kracht als in “luctor et emergo”, het symbool van kracht.
Drijf-Kracht voor werk, als naam past dus goed bij de visie en de werkwijze die ik heb ten aanzien van recruitment en goed werkgeverschap met een focus op de regio Zeeland.”

Wat voor connecties/ werk biedt je aan aan werkzoekende?

“Het gaat om hele verschillende banen, variërend van managementassistente tot directeur, binnen zeer uiteenlopende sectoren. Vanuit het verleden heb ik uitgebreid netwerk in productie, food, logistiek en zakelijke dienstverlening maar inmiddels zijn bijna alle sectoren wel vertegenwoordigd.”

Hoe kan men jou vinden/ contact met jou opnemen?

“Voor een nieuwe baan, hulp bij het vinden van de bomen in het vacaturebos, behoefte aan assistentie bij het invullen van een toffe vacature, loopbaan coaching of een workshop werkgeluk voor werknemers ben ik te vinden via www.drijf-kracht.nl , mail blazien@drijf-kracht.nl of bel mij gerust met vragen via 06-52346720.”

Drijf-Kracht; deze naam geeft toch een duidelijke link aan met water. Heb je zelf ook iets met water en wat bracht je op het idee om op deze wijze de Veerse Meerrace te ondersteunen?

“Ik ben een Zeeuw, als ik op vakantie ga naar een gebied, ver verwijderd van de zee of water, dan krijg ik heimwee. Dus ja, ik heb zeker iets met het water!
De Veerse Meer race, roeien tot de finish, met zijn allen gaan voor een doel, niet opgeven omdat je allemaal de drive hebt de klus te klaren. Te winnen, te gaan voor het ultieme resultaat!
Tof werk gaat over dezelfde dingen; motivatie, drijfkracht, teamgeest, resultaatgerichtheid, een slimme aanpak, doorzettingsvermogen, waar mogelijk meewind en een beetje “GELUK” op je pad.

Ik heb het geluk dat mijn vriend, Manfred Koeleman van Eyetems, heel creatief is en mij zo af en toe in het zonnetje zet en zakelijk wat extra meewind gunt. Zo werd ik trotse sponsor van de Veerse Meer Race.

Het zien van de naam Drijf-Kracht langs het water is voor de deelnemers ook goed in te zetten als reminder, vind ik;
Jullie moeten allemaal in ieder geval blijven drijven en na afloop moet je nog de kracht hebben om een biertje te drinken!”

Je hebt Eyetems benaderd wat betreft het drukwerk; kun je ons iets meer vertellen over dat bedrijf wie ons nieuwe logo heeft ontworpen?

“Manfred Koeleman van Eyetems is dus mijn lievelings creatieveling!
Hij is verbonden aan ROC Amsterdam waar hij de kennis over zijn vak als signmaker als praktijkdocent deelt met mbo-leerlingen. Naast het creëren van mooie logo’s, huisstijlen en andere “signs” is hij vooral sterk in het bedenken van concepten, het verzamelen van unieke eyetems en interieuradvies richting het bedrijfsleven. Wil je Manfred bereiken dan kan dat via manfred@eyetems.nl of bel 06-54733039.”

Kan je goed schieten…? Zou je het eerste startschot van de wedstrijd voor je rekening willen nemen?

“Ik ben vooral goed met een waterpistool, maar alles moet de eerste keer zijn.
Het is een eer!”