9E EDITIE - ZATERDAG 30 AUGUSTUS 2008

Zaterdag 30 augustus 2008 heeft de 9e Veerse Meer Sloepenrace plaatsgevonden onder zeer gunstige weersomstandigheden. Dankzij het goede weer was het wederom druk op het water, zodat het 17 km. lange roeitraject op het unieke Veerse Meer onder veel belangstelling werd afgelegd. Ten opzichte van de voorgaande jaren heeft de wedstrijd 3 weken eerder plaatsgevonden; dit in overleg met de Nederlandse Federatie Sloeproeien in verband met een andere genomineerde wedstrijd op de derde zaterdag in september. Het voordeel van deze vroegere datum was dat de nog aanwezige vakantiegangers voor extra publiek zorgden.
23 sloepen melden zich, waaronder 13 damesteams.

Dit jaar was de Veerse Meer Sloepenrace genomineerd voor de dames in de hoofdklasse van het landelijk klassement waardoor er meer inschrijvingen bij de dames was: bijna een verdubbeling ten opzichte van de vorige jaren!

De route was identiek aan die van vorig jaar: het startschot luidde in Kortgene waarna de sloepen langs Geersdijk richting Bastiaan de Langeplaat roeiden. Na het ronden van de Zandkreekplaat werd vrijwel dezelfde route teruggevaren. Op de heen weg had men de wind vol in de rug, waardoor de sloepen er lekker de gang in hadden. Na het ronden van de Bastiaan de Lange plaat moest men met de aanwakkerende wind weer richting Kortgene, Dat viel niet altijd mee en de langzaamste sloep deed er dan ook 3 uur over, een uur langer dan normaal. De snelste sloepen hadden 1uur en 58 minuten nodig om het traject af te leggen.

Na dat er weer bijgetankt was via de verschillende standjes met etenswaar werden diverse sloepen in orde gemaakt voor de avondtocht: een vlootschouw van verlichte sloepen langs Kortgene en Wolphaartsdijk, hetgeen door de deelname van 19 sloepen een zeer bijzonder spektakel werd. Dit aantal blijft stijgen en wordt ieder jaar beter en groter
De avond werd afgesloten met een groot feest, waar ook de prijzen uitgereikt werden. Met livemuziek in de feesttent onder leiding van de band J&J

VMS Dames 2008
PDF – 12,3 KB 984 downloads
VMS Heren 2008
PDF – 11,6 KB 1012 downloads

De foto's staan ook op Facebook, klik hier >>