11 juni: Ons VMS project!

11-06-2012 20:17

Vandaag liggen we met onze zeilboot aan de Mosselbank, waar omheen we vaak een rondje roeien met onze roeisloep "Dwars in den Weg". Mooi moment om in het zonnetje een eerste blog te schrijven over onze deelname aan de Veerse Meer Race. 
Onze roeivereniging Gelias is nog erg jong. We bestaan pas sinds februari dit jaar, maar hebben al 22 leden. Sinds 10 april zijn we aan het trainen en we hebben de slag al aardig te pakken! Met onze 10-persoons aluminium geklonken reddingssloep van ca. 80 jaar oud trainen we op dinsdag- en woensdagavond. We zijn al gewend om soms flink te moeten bikkelen om onze trots (1400kg) op gang te krijgen en een beetje tempo te maken op de Grevelingen.
Al roeien we nu al regelmatig 7 tot 10 km tijdens een training, en gaan we volgens Sjaak, onze stuurman/ coach steeds beter roeien, we weten natuurlijk helemaal niet waar we staan qua prestaties. Toen onze PR- roeister Virginia suggereerde om in de nazomer deel te nemen aan de Veerse Meer Sloepenrace, werd er meteen enthousiast gereageerd. Het gonst nu in de sloep regelmatig over: extra training, transport, wie doet er mee, sloep wedstrijdklaar maken, etcetera. Yvonne en Virginia hebben al een compleet draaiboek gemaakt en er zijn steeds meer leden die het VMS-project invulling geven. Kortom, wij hebben er zin in!

Paul Matthijssen, voorzitter Roeivereniging Gelias, Herkingen.

Terug

Doorzoek de website

© 2008 - 2019 Veerse Meer Sloepenrace

Veerse Meer Sloepenrace